You are here

Assar
Architects

CTR

CTR

Responding to specific requirements in terms of technical content, comfort and user-friendliness both for patients often with very reduced mobility, and for the medical staff, this Traumatology and Rehabilitation Centre is a judicious marriage between the architectures of the past and of today. The extension of the hospital is linked harmoniously with the existing building. The project is also characterised by the highlighting of the qualities of the building created by Victor Horta by reassigning to it its original function as the main entrance. A functional patio has been specially designed to offer patients the benefit of the natural charm of the site, while having at their disposal an ergonomic route enabling them, as appropriate to follow their various mobility treatments.

Share

Facebook icon
e-mail icon

Major trauma recovery and rehabilitation hospital. Renovation of the old building and construction of a new extension.

Place Van Gehuchten
1020 Brussels
TRAUMATOLOGY & READAPTATION center
Health
Achieved
2004
2016
12 234 m2
Structural engineer: SETESCO
Building services: BICE

Clearfix