You are here

Assar
Architects

CHARLES MALIS (LAVOISIER HUISVESTING)

LAVOISIER RESIDENTIAL

CHARLES MALIS (LAVOISIER HUISVESTING)

Dit fabrieksgebouw uit de jaren dertig in Molenbeek wordt een multifunctioneel gebouw met ruimten voor productieactiviteiten en een woongedeelte. De vleugels van dit H-vormige gebouw aan de Charles Malisstraat worden verbouwd tot 89 woningen, waaronder 9 studio’s, 25 eenkamerappartementen, 23 tweekamerappartementen en 32 driekamerappartementen. De werken zijn gestart in oktober 2015. Er wordt niet geraakt aan de structuur van het gebouw en het karakteristieke bouwsysteem met paddestoelplaten. Deze bijzondere structuur blijft zichtbaar in de woningen en geeft hen een extra dimensie. De renovatie was een krachtig gebaar van de overheid (BGHM), die ijvert voor de instandhouding van gebouwen die tot ons bouwkundig erfgoed behoren, zoals dit gebouw in Bauhaus-stijl.

De werken zullen duren tot oktober 2016 en worden uitgevoerd in samenwerking met de algemene aannemer  Louis De Waele.

Share

Facebook icon
Twitter icon
e-mail icon

Clearfix