You are here

Assar
Architects

START VAN DE WERKEN – AILE 1000 – KLINIEK SAINT-PIERRE IN OTTIGNIES

START VAN DE WERKEN – AILE 1000 – KLINIEK SAINT-PIERRE IN OTTIGNIES

Het ziekenhuis Saint-Pierre met zijn centrale ligging in Waals-Brabant kent een constante groei, wat onlangs leidde tot een uitbreiding met nieuwe vleugels voor de diensten spoed, endoscopie en gynaecologie.

Met het oog op een nog betere dienstverlening naar de patiënten toe heeft de ziekenhuisdirectie Assar Architects de opdracht gegeven een nieuw administratief gebouw te ontwerpen om zo extra ruimte vrij te maken en de consultatiediensten te verbeteren.

Het programma centraliseert in een en dezelfde unit alle administratieve afdelingen die noodzakelijk zijn voor een goed beheer van het ziekenhuiscomplex. Bedoeling is om de mensen van de administratie dichter tot elkaar te brengen en de synergiën te versterken.

Het toekomstige administratief centrum komt aan de voorzijde van het bestaande complex en fungeert als verbindingsschakel tussen de nieuwe bezoekersparking en de eigenlijke ingang van het ziekenhuis.

Vertrekkend vanuit deze ligging vóór het ziekenhuis hebben de architecten een gebouw uitgedacht in smetteloos wit op een driehoekig grondplan. Vloeiende en ronde belijningen creëren een naadloze aansluiting op de toegangen tot het ziekenhuiscomplex. Het nieuwe gebouw krijgt zo twee ingangen, een vanuit het ziekenhuis en een vanaf de Koningin Fabiolalaan.

Midden in dit drie lagen tellende gebouw komt een centrale hall over de volledige hoogte van het gebouw, die de sfeervolle verbinding vormt tussen de verschillende administratieve afdelingen, en waar transparantie en de ontmoeting van mens tot mens centraal staan.

Op de benedenverdieping blijven een aantal ruimten toegankelijk voor externe bezoekers, zoals een polyvalente zaal voor lezingen of presentaties van medische of wetenschappelijke aard.

Om het huidige groene kader te vrijwaren wordt met de vorm van het gebouw gezorgd voor een kwaliteitsvolle landschappelijke integratie, met  een zachte overgang naar de naburige woonwijk.

Het nieuwe gebouw zal 3150 m² kantooroppervlakte bieden, met veel aandacht voor het milieu door de materiaalkeuze en het lage energieverbruik (criterium passiefbouw, houten ramen met drielagige beglazing, zonwering, daglicht dat overal aanwezig is en geventileerde, open parkings onder het gebouw).

De werken zijn gestart in oktober 2015 en de planning voorziet de oplevering van het project in maart 2017.

http://www.tvcom.be/index.php?option=com_content&view=article&id=16529&Itemid=348

Share

Facebook icon
Twitter icon
e-mail icon

Clearfix