You are here

Assar
Architects

NEW ERASMUSZIEKENHUIS

NEW ERASMUSZIEKENHUIS

De stedenbouwkundige vergunning voor het project « New Erasme » werd aangevraagd  in november vorig jaar. Dit project omvat een dubbel programma: naast de bouw van 90.000 m² nieuwe infrastructuur komen er ook verbeteringswerken in een deel van de bestaande vleugels. Het nieuwe gebouw zal het bestaande gebouw verbinden met het toekomstige Institut Jules Bordet  in de vorm van een “publieke straat”. Deze straat leidt naar een esplanade die uitzicht geeft op het beschermde natuurgebied Vogelzang.

Het concept van het nieuwe ziekenhuisblok voldoet aan diverse eisen. De H-vorm biedt de mogelijkheid om per verdieping vier zorgunits te voorzien, de circulatiestromen uit elkaar te houden, de volledige logistiek van iedere verdieping te centraliseren en, last but not least, zoveel mogelijk daglicht binnen te laten in alle ruimten en dit, dankzij twee patio’s van ieder 600 m², ook tot in het centrale gedeelte van het gebouw. Het geheel rust op een sokkel, die op verschillende plaatsen onderbroken wordt door groen. In deze sokkel zullen logistiek en medische technologie  ondergebracht worden. De eigenlijke “toren” is opgevat als een rots, inclusief aders en inclusies. Dit wordt gevisualiseerd door te werken met in de massa gekleurd sierbeton in verschillende tinten, zodat men een gebouw krijgt dat “leeft”.

Clearfix