You are here

Assar
Architects

AGC TECHNOVATION CENTER

AGC TECHNOVATION CENTER
Bouw van een onderzoeksgebouw voor de analyse en deontwikkeling van de glas producten van AGC.
Het project wordt op optimale wijze over het perceel gevestigd en houdt rekening met de topografische verplichtingen van de plaats, van de werkingsverplichtingen van het onderzoek, alsmede zijn eventuele toekomstige uitbreidingen.
De Noordelijke partijen van het project ontvangen de zones van laboratoria en onderzoeken en de zone „Hal van de model/logistieke activiteiten“
Aan het zuiden, omvat de kromme zone de hoofdtoegang en ontvangt een deel van de administratieve activiteiten noodzakelijk voor de onderzoekactiviteiten.
Om te vermijden om een te veel uitgespreide afdruk van gebouw te verbruiken en om de oppervlakte van zijn envelop te beperken, worden de onderzoekzones gevestigd in duplexverbindingen, en in hetzelfde volume dan de rest van de activiteiten van laboratoria en onderzoeken. Dat maakt het mogelijk voor de onderzoekers om een deel van hun activiteiten uit te voeren aan rechtstreekse nabijheid van de installaties of de lopende glashanteringen.
Onder de hal van de modelactiviteiten bevinden zich de logistieke zones (de werkplaatsen en hun uiltadenkades). Zij bevinden zich gedeeltelijk laag van het terrein in rechtstreekse band met de hoofdweg, wat de toegang van de vrachtwagens vergemakkelijkt.

Share

Facebook icon
Twitter icon
e-mail icon

Bouw van een onderzoekscentrum voor de analyse en ontwikkeling van AGC- glasproducten.

Rue Louis Blériot
6041 Gosselies
BE
AGC
Industriebouw
Opgeleverd
2010
2013
22 000 m2
Stabiliteit: PIRNAY ARTELIA
Technische uitrusting: ARTELIA
Landschapsarchitect: ASSAR ARCHITECTS
Algemeen aannemer: GALERE CIT BLATON
GENOMINEERDE PROJECT VOOR DE MIPIM AWARD
in de categorie "Best Industrial & Logistics Development"

Clearfix