You are here

Assar
Architects

DBFM - GEVANGENIS VAN LEUZE

DBFM - GEVANGENIS VAN LEUZE

De mens en zijn omgeving zijn de centrale elementen die geleid hebben tot de ontwikkeling en exploitatie van dit project. Het penitentiair complex werd ontworpen op basis van open en korte circulatiestromen en van duidelijk gescheiden entiteiten.

Het complex, waarbij speciale aandacht werd besteed aan de isolatie van de wanden en aan de inval van natuurlijk licht, bestaat uit drie vleugels die de cellen bevatten en die uitgeven op een centrale binnenplaats. Het bevat verder ook een aantal patio’s. Een ervan biedt aan de personeelsleden van het complex een ontspanningsruimte aan. Een ander aan families en bezoekers de mogelijkheid elkaar te ontmoeten in een aangename omgeving. Dit concept heeft als doel de levenskwaliteit van alle bewoners te bevorderen, om medewerkers een aangename werkomgeving aan te bieden en de invloed op het milieu te beperken.

Bij het project zijn een groot aantal duurzame maatregelen betrokken. Niet alleen wat betreft het energieverbruik, maar eveneens naar materiaalgebruik, comfort, waterverbruik, afvalpreventie en dergelijke toe. Het penitentiair complex streeft zo naar een energieneutraliteit door zo zuinig mogelijk met energie om te gaan en tegelijkertijd het comfort van de gebruikers te garanderen.

Share

Facebook icon
Twitter icon
e-mail icon

Bouw van een nieuw penitentiair complex in Wallonië voor 312 gevangenen.

Nationale 7
7900 Leuze-En-Hainaut
BE
DE REGIE DER GEBOUWEN & FOD Justitie
Instellingen
Opgeleverd
2010
2014
33 000 m2
Consortium FPR Leuze (COFINIMMO-CORDEEL-WILLEMEN)
Architecten: STORIMANS WIJFFELS architecten & ASSAR ARCHITECTS & DDS PARTNERS
Stabiliteit: PIRNAY
Technische uitrusting: ARCH & TECO
Landschapsarchitect: JNC INTERNATIONAL

Clearfix