You are here

Assar
Architects

EPICURA

Epicura
EPICURA

Bij dit project werd de volledige Louis CATY-site (ziekenhuisnet EPICURA) gereorganiseerd. Door plaatsgebrek drong zich hier een uitbreiding op  in de vorm van een nieuwe vleugel, die aangebouwd werd tegen de centrale hal waarop de verschillende circulatieruimten uitkomen. Daarnaast werden de bestaande verdiepingen langs weerszijden van deze centrale hal volledig heringericht.

Het architectonisch opzet omvat een sokkel van 3 niveaus hoog waarbij de hoogste niveaus achteruitspringen ten opzichte van de bestaande gevels. Op de begane grond kwam de centrale ontvangsthal, die duidelijk herkenbaar is van buitenaf door de aankleding met rode baksteen.

Een lichtschacht met een groene helling ligt in het verlengde van de gevelboog en brengt het daglicht tot in het ziekenhuisrestaurant en de dienstkamers.

Op de begane grond bevinden zich de spoeddiensten en op de bovenverdiepingen bevinden zich het dagziekenhuis, het gewone ziekenhuis en de reanimatieafdeling.

Share

Facebook icon
Twitter icon
e-mail icon
Rue Louis Caty 136
7331 Baudour
BE
Centre Hospitalier EPICURA
Gezondheidszorg
Opgeleverd
12 754 m2
Stabiliteit : MATRICHE
Technische uitrusting: IGRETEC

Clearfix