You are here

Assar
Architects

Het Erasmus Ziekenhuis

New Erasme
Het Erasmus Ziekenhuis

Dit project omvat een dubbel programma, met enerzijds de uitvoering van verbeteringswerken in het kruisvormige torengebouw en anderzijds de bouw van een nieuwe infrastructuur. Het nieuwe gebouw zorgt voor de aansluiting van het bestaande gebouw op het toekomstige Institut Jules Bordet in de vorm van een “publieke straat”. Deze straat leidt naar een esplanade die uitkijkt op het beschermde natuurgebied Vogelzang.

Het concept van het nieuwe ziekenhuisblok voldoet aan diverse eisen. De H-vorm biedt de mogelijkheid om op iedere verdieping vier zorgunits in te richten, één in iedere voet van de H-vorm, en om in alle ruimten zoveel mogelijk daglicht binnen te laten, mede dankzij twee openluchtpatio’s van ieder 600 m². Het geheel rust op een sokkel, die op verschillende plaatsen onderbroken wordt door groen. Deze sokkel zal de logistiek en medische technologie huisvesten. De eigenlijke “toren” is opgevat als een rots, met zijn aders en inclusies. Dit wordt gevisualiseerd door in de massa gekleurd sierbeton in verschillende tinten met als resultaat een gebouw dat “leeft” door de verschillende kleurnuances en indrukken.

Share

Facebook icon
Twitter icon
e-mail icon

Algemeen universitair ziekenhuis met 858 bedden. Herinrichting van de reeds bestaande diensten en uitbreiding van de medisch-technische en logistieke infrastructuur in lijn met het toekomstige Jules Bordet Instituut.

Lenniksebaan 808
1070 Brussel
BE
Hôpital Erasme – Cliniques Universitaires de Bruxelles – Université Libre de Bruxelles
Gezondheidszorg
In ontwerpfase
2010
2023
154 500 m2
Architecten: Tijdelijke vereniging ASSAR ARCHITECTS - VK Studio - Ma2
Stedenbouwkundige: AGORA
Stabiliteit: SETESCO
Technische uitrusting: GEI & EGIS

Clearfix