You are here

Assar
Architects

ISPPC

ISPPC Montigny-le-Tilleul
ISPPC

De grootste uitdaging bij de renovatie en uitbreiding van het ziekenhuis Leonardo Da Vinci bestond erin een esthetisch mooie verbinding tot stand te brengen tussen het bestaande gebouw van één verdieping hoog en de nieuwe uitbreiding, waarin hoge turnzalen kwamen. Wat dit project van 4.250 m² bijzonder maakt, is de inrichting van een dagcentrum waar patiënten een reeks onderzoeken ondergaan en tijdens het wachten op het volgende onderzoek terecht kunnen in een recreatieruimte. Het centrum kreeg ook een opbouwzwembad met glazen wand zodat het verzorgend personeel toezicht kan houden op de patiënt zonder zelf het water in te moeten. Een van de belangrijkste aandachtspunten was dat bijna alle ruimten daglicht moesten krijgen, zonder de patiënten bloot te stellen aan indiscrete blikken van buitenaf. De beeldende kunstenaar  Jean Gilbert verleende zijn medewerking aan dit project en creëerde een aangename omgeving door te spelen met licht en kleur.

Share

Facebook icon
Twitter icon
e-mail icon
Rue de Gozée 706
6110 Montigny-le-Tilleul
BE
INTERCOMMUNALE DE SANTE PUBLIQUES DU PAYS DE CHARLEROI
Gezondheidszorg
Opgeleverd
2003
2013
4 250 m2
Technische uitrusting : IGRETEC
Veiligheidscoördinator : HEALTH & SAFETY

Clearfix