You are here

Assar
Architects

LES JARDINS DE LA SOURCE

LES JARDINS DE LA SOURCE

Dit geheel van appartementsgebouwen in de buurt van het park van Louvain-La-Neuve, aarzelt ergens tussen een harmonie met de natuur en een resoluut stedelijk karakter. Dit project kreeg ook een polykliniek en ruimten voor vrije beroepen op de benedenverdieping. Met zijn ligging vlakbij het nieuwe winkelcentrum en aan de achterzijde van de winkelstraat Charlemagne, kijkt het project uit op zowel het Parc de la Source als op het Hergémuseum.

Deze nieuwe constructie maakt dus de verbinding tussen een levendig stadscentrum en rustige groene ruimten. Architectuur en materiaalgebruik werden afgestemd op het behoud van een sterke binding met deze uitzonderlijke site. 

Share

Facebook icon
Twitter icon
e-mail icon

Bouw van appartementsblokken aan de rand van het park La Source, in het hart van de universiteitsstad. Op de benedenverdieping bevinden zich een polikliniek en vrije beroepen. 

Rue de l’Union Européenne & Rue du Traité de Rome
1348 Ottignies
BE
Compagnie de Promotion de l’Esplanade
Huisvesting
Opgeleverd
2008
2014
19 000 m2
13 700 m2
32 700 m2
Stabiliteit: ARCADIS
Technische uitrusting: CONCEPT CONTROL
Controlebureau: VINCOTTE international
Algemeen aannemer: BPC

Clearfix