You are here

Assar
Architects

MIVB ROYAL ATRIUM

MIVB ROYAL ATRIUM

De hoofdzetel van de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) werd ondergebracht in een gebouw uit het begin van de 20ste eeuw, hartje Brussel, dat volledig gerenoveerd werd om het imago uit te dragen van een dynamische en efficiënte dienstverlening. Dit gebeurde door een functionele verbetering van de constructie: het opzet van het project is gebaseerd op een volledige reorganisatie van de circulatie in het gebouw. Twee grote, onbenutte atria zijn vandaag omgevormd tot circulatieruimten waar de verschillende activiteiten van de onderneming samenkomen; het nieuwe hart van het gebouw. Bij de reorganisatie van de werkruimten werd gestreefd naar modulariteit, gemakkelijke verplaatsingen en ontmoetingen. De gebruikte materialen moeten mee het geheel een dynamisch, uitnodigend karkater geven: de witte en gele muren maken het geheel zeer licht, terwijl het gebruik van hout een warme sfeer creëert. Ten slotte bood deze renovatie ook de gelegenheid de energieprestaties van het gebouw te verbeteren en meer daglicht binnen te laten.

Share

Facebook icon
Twitter icon
e-mail icon

Renovatie van een kantoorgebouw bestemd voor de nieuwe sociale zetel van de MIVB.

Koloniënstraat 62
1000 Brussel
BE
MIVB
Kantoren
Opgeleverd
2007
2009
20 000 m2
10 000 m2
30 000 m2
Controle: SECO
Stabiliteit: TECHNUM TRACTEBEL ENGINEERING
Technische uitrusting: TECHNUM TRACTEBEL ENGINEERING
Interieurarchitectuur: GLOBAL
Algemeen aannemer: Tijdelijke vereniging LOUIS DE WAELE & BESIX-J.DELENS
MIPIM AWARDS
Winner of an award in the “Refurbished Office Buildings” category.
MIPIM AWARDS
Gagnant d'un award dans la catégorie "Rénovation de Bâtiment de Bureaux".
MIPIM AWARDS
MIPIM AWARDS
Winnaar van een award in de categorie "Renovatie van kantoorgebouwen".
Gewinner eines Awards in der Kategorie "Renovierung eines Bürogebäudes".

Clearfix