You are here

Assar
Architects

ORES

Ores - Assar Architects
ORES

“Een park in een industriezone”

De zone heeft een gunstige ligging binnen de Aéropole van Gosselies:

• De afmetingen zijn groot (150m aan straatzijde) en de geometrie is gunstig;

• Het is niet alleen zichtbaar vanop de avenue Jean Mermoz maar ook van aan het rond punt aan de achterzijde (mooi zicht op de site);

• optimale oriëntatie (noorden aan straatzijde, transparant beeld dat gebruikt kan worden);

• gelegen in blok 1a met voorschriften die erg gunstig zijn voor dit type vestiging (P/S en TOS);

• De lichte helling maakt het mogelijk om ondergronds te werken met opengewerkte en lichte delen;

• Gemakkelijk toegankelijk met de auto maar ook met het openbaar vervoer.

 

De aanwezigheid van een landschapszone aan de oostrand van de site trekt de aandacht en stuurde ons in ons denkproces. Deze zone toont de kwaliteit van de behandeling van de omgeving die aan de dag werd gelegd tijdens de aanleg van de Aéropole en die dus moet worden aangehouden in de plaatsing van de verschillende gebouwen, de toegang ertoe, de achterliggende en de omgevende zones. 

Share

Facebook icon
Twitter icon
e-mail icon

Wedstrijd in het kader van de nieuwe zetel van Ores, verdeler van gas en elektriciteit. Wedstrijd voor 12400 m² kantoorgebouwen.

Rue Jean Mermoz
6041 Gosselies
BE
ORES
Kantoren
2012-2013
13 700 m2
Stabiliteit : PIRNAY
Technische uitrusting : TRACTEBEL ENGINEERING
Technisch beheer van intercommunales voor energie : IGRETEC
Landschapsarchitect : JNC

Clearfix