You are here

Assar
Architects

VLEUGEL1000 - SAINT-PIERRE KLINIEK

VLEUGEL1000 - SAINT-PIERRE KLINIEK

Het ziekenhuis Saint-Pierre in Ottignies heeft er een nieuwe administratieve vleugel bij: “Aile 1000”. De driehoekige vorm van het gebouw is origineel en voldoet aan zeer duidelijke doelstellingen. Het gebouw telt 3 verdiepingen boven een halfondergrondse parking. Het grondplan van de benedenverdieping is ontworpen rond een “kern”: het atrium dat tevens Agora wordt genoemd. Het is een echte ontmoetingsplek waar mooi afgescheiden van de personeelsruimten recepties kunnen worden georganiseerd. Naast deze Agora is er bovendien een polyvalente zaal voor lezingen en andere events. Ook de eerste en tweede verdieping zijn rond dit centrale Atrium opgebouwd, waardoor er een ware daglichtschacht wordt gecreëerd. Daarbij komen nog de gekozen kleuren die de algemene helderheid van het gebouw zowel binnen als buiten versterken. De hoofdoppervlakken zijn overwegend wit met lichtkleurig hout en lichtgrijs. Deze uitbreiding biedt 1675 m² kantooroppervlakte en telt 6 vergaderzalen. Dit gebouw voldoet aan de passieve criteria (K14 - verbruik < 15 kWh/jaar/m²).

Share

Facebook icon
Twitter icon
e-mail icon

Bouw van een passief kantoorgebouw dat dienst doet als administratieve uitbreiding van het Sint-Pieter ziekenhuis. 

Avenue Reine Fabiola
1340 Ottignies
BE
Hôpital Saint Pierre
Kantoren
Opgeleverd
2010
2017
3 090 m2
1 140 m2
4 230 m2
Stabiliteit: MC carré
Technische uitrusting: MK engineering

Clearfix