You are here

Assar
Architects

LES BASTIONS

Les Bastions ASSAR ARCHITECTS
LES BASTIONS

Het oorspronkelijke gebouw, dat gebouwd werd op het einde van de jaren 1970, had een functionele maar onaantrekkelijke architectuur. Het gebouw had een facelift nodig om aantrekkelijk te blijven in vergelijking met de nieuwe winkelcentra die werden gebouwd in Bergen, Kortrijk of Rijsel. Om Doornik opnieuw een commercieel centrum te geven dat die naam waardig is, was een grondige renovatie noodzakelijk. Deze uitbreiding heeft het mogelijk gemaakt om grotere commerciële ruimtes te creëren, zowel qua oppervlakte als qua volume. De totale oppervlakte van de Bastions is vergroot tot 83.000 m².

Het aantal parkeerplaatsen is uitgebreid om tegemoet te komen aan de toename van het aantal klanten. In totaal zijn er nu bijna 2.000 plaatsen beschikbaar. De bestaande openluchtparking werd gedeeltelijk vervangen door een ondergrondse parkeergarage met 1.150 parkeerplaatsen, verdeeld over twee niveaus en met directe toegang tot de nieuwe galerij.

Een nieuwe openbare ruimte tussen het winkelcentrum en het bedrijventerrein fungeert als overgangsruimte met grote groene ruimten, in- en uitgangen, fietspaden, voetgangerspaden, rustplaatsen, een bushalte, fietsenstallingen en waterpartijen.

 

Renovatie en uitbreiding van een commercieel complex

Boulevard W. de Marvis 22
7500 Tournai
BE
ASSAR ARCHITECTS
ASSAR L'ATELIER ARCHITECTS
Wereldhave Belgium
Handel & Recreatie
Opgeleverd
2016
2018
83 000 m2

Clearfix