You are here

Assar
Architects

WZC FILFURDO

WZC FILFURDO
WZC FILFURDO

Bij het ontwerpen in de wedstrijdfase werd er na overleg met stedenbouw besloten om het gebouw te ontwerpen op 4 niveaus en niet op de gesuggereerde 3 niveaus. Hierdoor werd de footprint van het gebouw op het terrein veel kleiner en werd de afstand naar de buren toe ook groter.

Op de benedenverdieping worden alle publieke en ondersteunende functies ondergebracht. Parkeerplaatsen voor personeel, bergingen en technische ruimtes worden voorzien in de kelder. Bij de uitgraving hiervan is er een samenwerkingsovereenkomst met OVAM in kader van de sanering van de grond. De drie bovenliggende verdiepingen hebben elk 2 afdelingen van 32 bewoners. Een ontdubbeld gangsysteem met één grote patio doorheen heel het gebouw, zorgt voor een lichte, aangename en afwisselende beleving. De grote patio wordt per verdieping op twee plaatsen onderbroken door een vakwerkbrug zodat loopafstanden beperkt worden en er een boeiende wandeling doorheen het gebouw gecreëerd wordt. Alle dagzalen worden voorzien aan de westkant, wat flexibiliteit ten goede komt, en zijn gericht op de parkzone van de gedempte Zenne met een vergezicht naar het kanaal toe.

Nieuwbouw zorgsite met WZC (192 bedden)

Harensesteenweg 72
1800 Vilvoorde
BE
ASSAR LLOX ARCHITECTS
OCMW Vilvoorde
Gezondheid & Welzijn
Architecture d'intérieur
Stedenbouw & Landschap
Opgeleverd
2013
2017
13 000 m2
Stabiliteit: Fraeye en Partners
Technieken: Botec

Clearfix