You are here

Assar
Architects

News

With the completion of the new “Health Suite” wing, ASSAR ARCHITECTS has reached the end of a significant new phase in the renovation of Namur hospital.

Work has just been completed on this new research centre for the analysis and development of AGC glass products, located in the Aeropole science park in Charleroi.

The showroom, already renovated once by ASSAR ARCHITECTS in 1997, is well-known and can be seen from the Boulevard Paepsem. This time, it has been fully refurbished and extended. The rotunda, which continues to serve as the showroom and training area for the installers, has been reconfigured to divide the space in two, with heating equipment displayed on one side and cooling equipment on the other.

Work began in July 2013.
After demolition of the existing building, remains of the Brussels city wall dating from the 13th century were exposed. The new structure, an office building with a “zero energy” target and excellent BREEAM rating, will take into account the existence of the historic monument.
Completion of the work is scheduled for June 2015.

Pages

Clearfix